Coaching voor één kind

Voor gevoelige kinderen die meer lef, zelfvertrouwen en kracht wensen en graag meer ontspannen willen zijn.

Kinderen weten al heel jong wat er van ze verwacht wordt. Ze nemen rollen aan, om erbij te horen in het gezin en op school. Om allerlei redenen kan een kind daardoor gedrag vertonen wat eigenlijk niet ontspannen voor hem- of haarzelf is. Zeker als je kind erg gevoelig is. Als zo’n rol het kind niet helpt zich vrij te ontwikkelen, heeft je kind wat ondersteuning nodig om weer bij zichzelf te komen. Die ondersteuning bied ik graag met coaching en speltherapie.

Spelen en speels blijven als kind,
soms is daar hulp bij nodig in een veilige omgeving.

De één op één coaching en speltherapie is bedoeld voor gevoelige kinderen, en kinderen met HSP kenmerken. Dit zijn kinderen die de neiging hebben veel op te merken in hun omgeving. En vaak diep reflecteren voordat ze tot handelen komen.

Een belangrijk aspect van de sessies is het gevoelig mogen zijn en dit aan anderen durven tonen. Zo krijgt het hoofd meer rust. Wanneer het kind de gevoeligheid kan toelaten en accepteren, kan het zelfvertrouwen groeien. 

EFT met coaching is een fantastische werkwijze om bij deze gevoeligheid te komen en onder begeleiding van de coach er de juiste woorden aan te geven.

Wil je een oriënterend gesprek?

Dat kan!

Klik hier voor een vrijblijvende afspraak.

Bij het kindercoachen van één kind doorlopen we de volgende fases:

Kennismaking

Via Zoom doe ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Ga je akkoord met een traject van 6x coaching of wil je per keer bekijken wat nodig is? Dan gaan we van start.

Verkennende fase

Dit zijn 2 sessies met het kind, waar de ouders bij aanwezig zijn en een afsluitend Zoom gesprek.

We gaan aan de slag met creatieve middelen. De ouder doet actief mee of kijkt. Samen proberen we de situatie zo goed mogelijk in beeld te brengen en werken we toe naar een heldere coachvraag. Na deze twee sessie volgt een Zoom Gesprek over de bevindingen en kijken we of de coachvraag nog bijgesteld moet worden.

Verdiepende fase

Dit zijn meestal 4 sessies alleen met het kind.

Wanneer de coachvraag helder is, ga ik samen met je kind meer de diepte in. In deze sessies ga ik, met behulp van creatieve middelen, en spel samen met je kind kijken wat het nodig heeft om weer blij, vrij en met zelfvertrouwen in het leven te staan.

Voltooiende fase

Dit is een afsluitend Zoom gesprek

Hierin evalueren we alle inzichten en ervaringen en kijken we of  de coachvraag voldoende is uitgewerkt. Blijkt er meer tijd nodig te zijn, dan kunnen we extra sessies inplannen.

Kosten

Traject kortingsprijs: 510 €

Hier zit bij in:

1 gratis en vrijblijvend 30 minuten persoonlijk advies via Zoom (intake).
1 sessie van max 1,5 uur met ouder en kind samen.
5 sessies van minimaal 1 uur alleen voor je kind.
Contact met de ouder via zoom en mail over voortgang. Gesprek over de bevindingen, na de 4e keer coaching.                                               Dit geeft een idee hoe een traject eruit kan zien.

Voor verdere info zie tarieven.

De kindercoaching is er voor kinderen tussen 5 en 11 jaar.

Ben je geïnteresseerd in de kindercoaching van één kind? Klik dan hier voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via zoom