Werkwijze

Als lastige thema’s op een lichte manier, speels en creatief, geuit en gezien worden, kan er heling plaatsvinden. Ik werk met EFT wat ervoor zorgt dat emoties en gevoelens helemaal gevoeld worden. Emoties, trauma’s nare gebeurtenissen en negatieve ervaringen die vast blijven zitten zorgen voor angst en heftige emoties. En als we de emoties niet willen voelen gaan ze steeds meer aandacht vragen.  Negatieve emoties en gedachten tot rust laten komen, waardoor er ruimte ontstaat voor de eigen gevoeligheid en er weer aandacht voor spelen en voor elkaar kan zijn. Spel, verhalend vertellen, intuïtief schilderen, droomwerk, opstellingen, voice dialogue, geleide meditaties zijn de werkvormen die ik daarnaast aanbied in de coaching.  Het zijn allemaal werkvormen die uitdagen tot expressie, tot uiten van dat wat er diep in het kind leeft. En daarbij gaat het nooit om het behalen van een “mooi” resultaat, maar altijd om het uiting geven aan je innerlijke beleving. Opgekropte emoties die het leven beheersen laten wegvloeien en verzachten. Bij oudere kinderen kies ik er soms voor met ze de natuur in te gaan waar we met natuur symbolen werken en waarbij ook de  gevoelens die de jongeren bij zich dragen gezien en verwerkt worden.

Ik werk ook graag met dromen bij jonge kinderen. Met behulp van tekenen en schilderen en aan de hand van het uitspelen van de droom, kan het kind de droom herbeleven en rollen veranderen om zichzelf meer kracht en zelfvertrouwen te geven.

Kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk soms zit je met je handen in het haar. Het confronteert je enorm met jezelf en met de mensen om je heen. Je voelt dat je kind iets nodig heeft, extra begeleiding een andere ervaring.

Jij doet als ouder ook mee. Ik geloof dat naast liefde, geduld, wijsheid, zorg en vertrouwen, ook het samen opdoen van ervaringen inzicht geeft in wat er speelt. Daarom laat ik een ouder deelgenoot zijn door mee te kijken en mee te ervaren met het kind.

Jij bent als ouder een belangrijk onderdeel van het traject. Om meerdere redenen:
Jouw emoties, zorgen en spanning hebben invloed op het kind en vice versa. Hoe fijn is het als bij jou ook even de knop op reset kan, waardoor je weer anders en losser kan kijken naar je kind. Jullie samenspel in deze nieuwe setting kan bijdragen aan die reset. Jouw kind observeren, zonder inmenging, brengt nieuwe inzichten. En dan ga jij als ouder ook weer anders kijken naar je kind. Losser, speelser, ontspannen.

CREATIEVE KRACHT VAN ONTWIKKELEN

Hoe doen we dat?
Je verzint mee met verhalen, schildert jezelf en elkaar en doet mee in enkele sessies, samen met je kind. En je observeert je kind in deze nieuwe situatie zonder dat je je mengt in het handelen of het proces van je kind. In de veilige setting die ik bied, is er ruimte voor emoties, ruimte voor het verhaal van het kind, of de kinderen en ben ik met jullie, als volwassenen liefdevol aanwezig bij dit proces. 

  • Wat levert het op?
    Door als ouder te observeren krijg je meer inzicht in jullie communicatie.
  • Je kind ervaart ruimte om te groeien en zichzelf te zijn. 
  • Bewustwording bij je kind , over zijn of haar gevoelens. 
  • Meer zelfvertrouwen bij je kind.
  • Kinderen kunnen beter communiceren.
  • Kinderen kunnen beter samenwerken.
  • Meer harmonie tussen de kinderen onderling.
  • Relaxte en blije kinderen.